ЄСПЛ відхилив позови трьох мешканців Донбасу щодо зруйнованого житла.

 

Європейський суд з прав людини відхилив позови трьох мешканців із населених пунктів Донбасу до України і РФ щодо зруйнованого житла. ЄСПЛ встановив, що докази, надані у позові, недостатні для ухвалення рішення.

 

Про це повідомляє УНІАН.

 

"Суд дійшов висновку, зокрема, що заявники, по суті, представили паспорти як докази, і це є недостатнім обгрунтуванням їх скарги", – йдеться у рішенні.

 

Суд підтвердив, що, як правило, якщо заявник не надає будь-яких доказів на підтримку справи, такі скарги приречені на невдачу.

 

УНІАН нагадує, що до України та Росії позивалися Антон Лісний, Світлана Півень та Володимир Анохін. Як докази всі три заявники надали копії технічних паспортів на будинки, фотографії зруйнованого будинку (Лісний) та копії звітів про ситуацію на сході України (Півень). Заявники скаржилися, що їхні життя були під загрозою внаслідок обстрілів, і що їх власність була або знищена, або пошкоджена. Заявники також скаржаться загалом на всі державні установи на сході України, включаючи суди, які припинили працювати і були передислоковані в райони, контрольовані урядом України.

 

28.07.2016