Під гаслами захисту моралі в Ірані знищили 100 тис. супутникових антен.

Влада країни вважає, що перегляд іноземних телепрограм розбещує іранську молодь, робить її беззахисною перед впливом Заходу, а також відриває від народних традицій.

 

 

Знищення антен бульдозером відбулося в Тегерані в присутності керівника іранського ополчення «Басідж» генерала Мухаммада Реза Нахді – повідомила телекомпанія Aljazeera.

 

Виступаючи на церемонії, генерал поклав на західні телеканали провину за зростання числа розлучень в Ірані й за загальне падіння моралі. Він також висловив переконання, що єдине, чого прагнуть супутникові канали, - це «збільшення кількості розлучень, пропаганди пристрастей і соціальної нестабільності».

 

За словами генерала, вже понад мільйон громадян Ісламської республіки добровільно здали владі обладнання для прийому супутникового телебачення.

 

За іранським законодавством використання супутникового обладнання заборонено, і на кожного, хто поширює, використовує або ремонтує таке обладнання, може бути накладено штраф в еквіваленті до 2 500 євро. Іранська поліція проводить регулярні рейди житловими кварталами, під час яких відбувається виявлення і конфіскація встановлених на дахах тарілок.

 

Тим часом міністр культури Ірану Алі Джаннаті ставить під сумнів доцільність такого закону, за яким злочинцями оголошуються 70% громадян країни. У зв'язку з цим він подав прохання про перегляд положень даного нормативного акту, зазначивши, зокрема, що «необхідно реформувати цей закон, оскільки сьогодні використання супутникового обладнання суворо заборонено, однак більшість іранців дивиться супутникові канали». 

25.07.2016