Фірма, що хоче збудувати сміттєпереробний комплекс, пов’язана з банкрутами і «регіоналами».

 

Львівське ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» має намір збудувати сміттєпереробний комплекс у Львові. Керівництво товариства готує пропозицію на розгляд Львівської міської ради, розповів Іван Олексієвець, експерт, керівник проекту «Чисте місто». За його словами, вартість проекту становитиме 60-70 млн євр, передає "Гал-Інфо".

 

Попередьо планується, що комплекс буде збудований на ділянці площею 10 га поблизу львівського заводу «Сільмаш». Як повідомляв Z, на території заводу наразі будуть перевантажувати і пресувати львівське сміття. Цим також займатиметься ТзОВ «Захід Ресурс Плюс».

 

«У нас вже є досвід будівництва таких сміттєпереробних комплексів. Зокрема, у Києві - у 2005 році та в Рівному - у 2012-му. Цього разу ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» виступатиме як замовник будівництва (сміттєпереробного заводу), однак ми співпрацюватимемо із провідними іноземними компаніями, які також мають досвід у цій справі», - розповів Іван Олексієвець, який також є консультантом фірми.

 

Водночас видання пише, що компанія ТзОВ «Захід Ресурс Плюс», згідно з даними Єдиного державного реєстру, була зареєстрована лише 25 травня 2016 року.

 

Відповідно до розширеного витягу з реєстру, засновниками компанії були Олексій Сонько та Максим Степаненко, які, за інформацією сайту youcontrol.com.ua, зареєстрували безліч компаній. Так, Олексій Сонько зареєстрував на своє прізвище 69 компаній. Максим Степаненко є реєстрантом 90 компаній. Статутний капітал в більшості випадків - 500 гривень.

 

На момент реєстрації ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» основні види діяльності компанії, згідно з КВЕДами, були будівництво житлових і нежитлових будівель, діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту, неспеціалізована оптова торгівля, консультування з питань комерційної діяльності й керування, дослідження кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки.

 

Лише згодом компанія отримала право здійснювати діяльність: Код КВЕД 38.11 Збирання безпечних відходів (основний); Код КВЕД 38.21 Оброблення та видалення безпечних відходів; Код КВЕД 39.00 Інша діяльність щодо поводження з відходами.

 

Зараз директором компанії зазначений мешканець Києва Олександр Залєвський, який, за даними ресурсу youcontrol.com.ua, є директором ПРаТ «Рециклінг-центр» (перебуває в процесі ліквідації) та «Технології рециклінга».

 

ПРаТ «Рециклінг-центр» була заснована компанією ПРаТ «Грінко» на чолі з керівником Віктором Ржоткевичем, що водночас очолював ДК «Укрекокомресурси»: раніше журналісти з’ясували, як через держпідприємство були викачані мільйони гривень.

 

Сьогодні судовий реєстр каже, що «Рециклінг-Центр» заборгувало 98 млн грн, з них 81, 2 млн державному Укрексімбанку. Решта суми - борг ПАТ «Київенерго». Повторне слухання про призначення «РЕЦИКЛІНГ-ЦЕНТР» банкрутом призначено вже на сьогодні, 25 липня.

 

Сам Іван Олексієвець, який є керівником проекту «Чисте місто», був помічником у народного депутата від Партії регіонів Юлії Льовочкіної у ВРУ 6-го та 7-го скликань.

 

 

25.07.2016