Міжнародний спортивний арбітраж відхилив позови легкоатлетів з Росії.

Тепер рішення про допуск всієї російської збірної до Олімпіади-2016 повинен ухвалити Міжнародний олімпійський комітет.

 

 

Засідання суддів Міжнародного спортивного арбітражу (CAS – Court of Arbitration for Sport) відбулося в Лозанні  в четвер, 21 липня. Арбітраж розглядав позови 68 російських спортсменів, котрі стверджували, що не приймали допінґ, а отже Світова федерація легкої атлетики (IAAF) безпідставно відсторонила їх від участі в цьогорічних Літніх олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.
 

CAS відхилив позови російських спортсменів і підтвердив рішення IAAF від 17 червня про їхнє відсторонення від змагань, ухвалене на основі висновків Світової антидопінгової аґенції WADA – повідомило видання Der Spiegel.

 

Тепер рішення про участь всієї російської збірної в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро повинен ухвалити Міжнародний олімпійський комітет. Це повинно відбутися до 26 липня. Раніше в МОК заявили, що перед винесенням власного рішення хочуть дочекатися рішення Спортивного арбітражного суду.

 

Нагадаємо, що 18 липня комісія WADA під керівництвом канадського юриста Річарда Макларена репрезентувала в Торонто доповідь, згідно з якою Міністерство спорту Росії за сприяння ФСБ «керувало, контролювало і спостерігало» за організованим державою процесом вживання допінгу російськими спортсменами на Олімпіаді в Сочі 2014 року.

21.07.2016