Насалик підтвердив факт зустрічі з "міністром ДНР".

 

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик підтвердив достовірність відеозйомки перемовин із одним з ватажків бойовиків "ДНР" на окупованій території, щоправда наголосив, що зустріч відбувалася ще 2015 року, коли він не був міністром енергетики та вугільної промисловості України.

 

Про це Наслик заявив в інтерв'ю телеканалу NewsOne.

 

"Ці події відбувалися у лютому 2015 року, коли я був депутатом міської ради. Це якраз завалилася вежа на аеропорту. Мені подзвонила мама одного з «кіборгів» Станіслава Стовбана з міста Калуша. Я зв'язався з усіма волонтерськими організаціями, і мені сказали, що надії звільнити полонених живими немає. Було прийнято рішення: ми поїхали як журналісти, нібито щоб вивчати соціально-економічну ситуацію в ДНР", – розповів міністр.

 

За його словами, Служба безпеки надала перепустку на перетин кордону. "Після одного з брифінгів «ДНР» ми попросили дозвіл зняти полонених, і такий дозвіл ми отримали. Перше, куди ми заїхали, це була лікарня імені Калініна. Уже у другій палаті ми знайшли Стаса. Там лежали наші хлопці з аеропорту без рук і без ніг. Нам вдалося їх сфотографувати. І, найголовніше, що ми повідомили батьків, що вони поранені, але живі... Інший пункт, куди ми поїхали, це були полонені 128-ої бригади, які після Дебальцевого потрапили у полон. Там було 5 чоловік, долю яких не знав ніхто. Там же ми знайшли підполковника Кузьміних, про якого знала вся Україна. Останній пункт – це морг. Мені вдалося зняти на мобільний телефон близько 30 загиблих", – цитує Насалика Укрінформ.

 

Нинішній міністр наголошує, що не міг розмовляти з сепаратистами про постачання вугілля, бо не мав тоді повноважень. А появу відео він пов'язує з розгортанням виборчої кампанії за участю його брата Сергія Насалика на Івано-Франківщині.

 

"Про вугілля взагалі не могла йти мова, бо я був депутатом. Подивіться, коли з'явилося це відео і з чим це пов'язано. Це взяли уривок з фільму, який показували у місті Калуш. Його показали у суботу, коли не можна агітувати. На 85-му окрузі балотувався мій брат, Сергій Насалик, і брат одного з засновників телеканалу 1+1 [Віктор Шевченко]", – сказав Насалик.

 

Після призначення міністром Ігоря Насалика звинувачували у співпраці з терористичними організаціями. Служба безпеки не виявила за ним антидержавної діяльності.

 

19.07.2016