ФДМУ: Конкурс на приватизацію ОПЗ не відбувся.

 

Фонд державного майна України оголосив таким, що не відбувся, конкурс із продажу ПАТ ОПЗ. Станом на 18:00 18 липня 2016 року, коли завершився термін подачі заявок, до конкурсу ніхто так і не зголосився.

 

"У зв’язку з відсутністю заявок ФДМУ змушений визнати конкурс таким, що не відбувся у зв’язку з відсутністю попиту", – інформує прес-служба ФДМУ.

 

Фонд держмайна стверджує, що з моменту публікації оголошення про продаж заводу свій інтерес проявили потенційні інвестори, котрі підписали договори про конфіденційність. Однак після знайомства з пакетом документів і вивчення ситуації довкола заводу "усі вони висловили неготовність брати участь у конкурсі на визначених умовах і озвучили головні причини свого рішення".

 

"Найбільше питань і сумнівів у інвесторів викликали: 1) борг перед Group DF, 2) суди з компанією “Нортіма”, 3) обмеження на репатріацію дивідендів, 4) відсутність податкових пільг і преференцій для інвестора, 5) зависока ціна на тлі озвучених вище проблем заводу та загальних політичних і економічних ризиків країни", – зазначає Фонд держмайна.

 

Голова ФДМУ Ігор Білоус висловив сподівання, що повторний конкурс відбудеться у найближчий час, а умови для потенційних покупців пом'якшать. “Усі ризики, які існують довкола заводу і України загалом, мають свою ціну. Тому якщо ми не можемо вирішити якісь з проблем чи ризиків, їх потрібно враховувати і віддзеркалювати в умовах та договорі купівлі-продажу", – вважає Білоус.

 

18.07.2016