Україна відновила імпорт газу з Польщі.

 

Україна відновила постачання газ з Польщі. Із суботи паливо імпортується в Україну обсягом до 0,3 млн. куб. м щодоби.

 

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

 

Наразі "польський" газ складає лише 1% у загальному прирості: згідно з оперативною інформацією центрального диспетчерського департаменту компанії, добовий режим закачування природного газу становить 34,2 млн. куб. м. Для порівняння, добові постачання зі Словаччини наразі складають 8,8 млн. куб. м щодоби.

 

8 липня "Укртрансгаз" повідомив про завершення планових ремонтних робіт на газопроводі "Комарно-Дроздовичі" і заявив про готовність поновити постачання газу з Польщі. Ремонт розпочали 15 травня "з метою забезпечення стабільного функціонування даного газотранспортного коридору в період опалювального сезону, в тому числі для підготовки: надійного накопичення блакитного палива у газосховищах України". Спеціалісти полагодили біля 4 кілометрів газопроводу.

 

Станом на ранок 18 липня у газосховищах України зберігалося 10,027 млрд. куб. м природного газу. Цього року підземні сховища поповнились на 1,7 млрд. куб. м. Згідно з останніми заявами представників "Нафтогазу", мінімальні запаси в сховищах до початку настання опалювального сезону 2016/2017 рр. мають становити 14,0-14,5 млрд куб. м газу.

 

18.07.2016