У Лондоні назвали можливу дату виходу Великої Британії з ЄУ.

Найімовірніше це станеться наприкінці 2018 року.

 

 

Таку дату назвав Девід Девіс(David Davis) – новопризначений державний секретар, у функції якого входитиме провадження перемовин з  Брюсселем щодо реалізації статті 50 Лісабонської угоди про вихід Великої Британії з Європеської Унієї, повідомила інформаційна аґенція Bloomberg.

 

На переконання Девіса, якого журналісти вже встигли жартома назвати Brexit Chief, Об'єднаному Королівству варто «взяти паузу», перш ніж починати офіційні переговори про вихід. Міністр вважає, що діалог почнеться «напередодні або на початку наступного року».

 

«Стратегія перемовин мусить бути правильно розрахована і треба перед тим відбути поважні консультації. Тому можливого офіційного виходу Великої Британії з Європейської Унії належить сподіватися приблизно наприкінці 2018 року», – зауважив Девіс.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новим прем'єр-міністром Великої Британії стала колишня міністр внутрішніх справ Тереза Мей. На посаду міністра закордонних справ вона призначила колишнього мера Лондона Бориса Джонсона, який був ключовою фіґурою кампанії за вихід країни з ЄУ.

14.07.2016