У копачів бурштину вилучили панцеромобіль і зброю.

 

Правоохоронці викрили на Рівненщині нову нелеґальну "копанку" бурштину, а в місцевих "старателів" вилучили панцеромобіль МТ-ЛБ (походить від російського – "многоцелєвой транспортьор льогкій бронірованний") та зброю.

 

Про це повідомив міністр внутрішні справ Арсен Аваков.

 

За його словами, днями безпілотні літальні апарати спецпідрозділу "Дніпро-1" Нацгвардії виявили "клондайк копачів бурштину" на "дальніх островах" у болотяній місцині Рокитнянського району Рівненщини. "Безпілотники обстріляли. Два з трьох збили... Це не фронт... На зйомках було видно багато озброєних людей, страхітлива картина розорення природи заповідника і бронетехніку", – прокоментував Аваков на своїй сторінці у Facebook.

 

За словами міністра, копачі бурштину чинили опір правоохоронцям під час спецоперації. Панцеромобіль вилучили, кількох осіб затримали.

 

Аваков додав, що "бурштинова мафія" намагається організувати протест для того, щоб повернути собі бронетехніку й визволити затриманих. "При потребі до місця безладів скеруємо додаткові підрозділи Нацгвардії і поліції. Операції з наведення ладу триватимуть", – запевнив міністр.

 

13.07.2016