Ідея розпуску ВР має найменшу підтримку за рік.

 

Рівень підтримки дострокових парламентських виборів в Україні знизився: ідею з обранням нових народних депутатів схвалює 38% виборців.

 

Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведене на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту.

 

При цім 17% однозначно підтримують ідею дочасних виборів, а 21% – скоріше підтримують. Водночас 25% цілковито не підтримують, а 22% – радше не підтримують.

 

Це найменше число прихильників дострокових виборів, починаючи з вересня 2015 року, відколи "Рейтинг" проводить заміри суспільної думки з цього питання на замовлення IRI.

 

Водночас, якби найближчої неділі таки відбулися парламентські вибори, то найбільше голосів здобув би "Опозиційний блок", котрий незначно би випередив "Батьківщину" – по 14%.

 

Третім фінішував би Блок Петра Порошенка – 11%, далі – "Самопоміч" (9%) і Радикальна партія (8%).

 

Близько до виборчого бар'єра були би "Свобода" (4%), "Громадянська позиція" та партія Міхеїла Саакашвілі (по 3%).

 

Опитування проводилося групою "Рейтинг" по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) між 28 травня та 14 червня 2016 р. Метод опитування – особисте інтерв'ю у респондента вдома. Всього опитано 2,4 тис. осіб. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і величиною населеного пункту.

 

11.07.2016