Кілька сотень голодних венесуелок прорвалися через кордон Колумбії.

За словами бунтівних жінок, їхні сім'ї страждають від недоїдання через гостру нестачу в Венесуелі продовольства і товарів першої необхідності, тож вони сподівалися роздобути продукти в сусідній країні.

 

 

Інцидент стався у венесуельському штаті Тачіра на заході країни, який розташований біля кордону з Колумбією – повідомив місцевий телеканал NTN24.

 

За словами жінок, вони домовилися про зустріч на кордоні через мобільний додаток WhatsApp. Всі вони одяглися в біле і зібралися на мості, який з'єднує венесуельський місто Урена з колумбійським містом Кукута.

 

Після цього близько сім сотень жінок прорвалися через кордон, а через кілька годин повернулися до Венесуели, співаючи національного гімну своєї країни. Вони принесли з Колумбії придбані там рис, цукор, борошно, олію та інші продукти і товари першої необхідності.

 

Венесуела зараз переживає важку економічну кризу. Країна потрапила в залежність від імпорту продуктів харчування, ліків та інших товарів. Бездарна економічна політика чинного керівництва країни і падіння цін на нафту призвели до того, що у Венесуелі відчувається гострий брак харчів, ліків і предметів першої необхідності.

 

У країні закрилося майже 70% дрібних крамничок. У великих магазинах при появі дефіцитного товару часто вишиковуються величезні черги. Частими стали випадки мародерства.

 

Опозиція Венесуели звинувачує чинного президента Ніколаса Мадуро і його попередника Уґо Чавеса в тому, що їхня політика привела до економічної кризи. У відповідь Мадуро звинуватив бізнес-еліти країни в бойкоті господарки для досягнення своїх політичних цілей.

06.07.2016