Львівська міськрада хоче облаштувати сміттєзвалище на Яворівському полігоні.

 

Керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець розповів, що міськрада проситиме уряд виділити під вивезення сміття зі Львова землю на Яворівському полігону, передає "Дивись.Інфо".

 

Юрій Голець додав, що 22 громади Львівщини і поза межами області відмовилися приймати сміття зі Львова.

 

«Нам потрібна ділянка розміром не менше 40 га, єдиним реальним варіантом отримати таку ділянку є звернення до уряду з проханням виділити під сміттєзвалища частину Яворівського полігону. Це є близько від Львова і ця ділянка займе лише 0,1% території полігону», – сказав Юрій Голець.

 

Він також повідомив, що відколи знайдені тіла трьох рятувальників на сміттєзвалищі сталося 5 підпалів.

 

«Ми точно знаємо, що це підпали, тому що це сміття в тих місцях саме загорітися не могло. Відповідна заява скерована у Жовківську поліцію», – додав чиновник.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий у свою чергу розповів про плани на будівництво сміттєпереробного заводу, передає ЗіК.

 

Він переконаний, що сміттєпереробний комплекс можна збудувати за 3 роки, якщо буде кредит від Європейського інвестиційного банку.

 

«Треба зробити усе, щоб за три роки ми змогли поїхати і урочисто перерізати стрічку. Якщо ми цього не зробимо, то гріш нам ціна, нам нема що тут робити», – заявив Андрій Садовий.

 

Зараз, як повідомляв Z, сміття зі Львова вивозять в Київ і на 4 полігони Львівщини.

 

 

30.06.2016