Надія Савченко висловилася за поступове скасування економічних санкцій проти Росії.

Про це вона заявила в інтерв’ю радіо Deutsche Welle.

 

 

«Мені дуже неприємно, що від цього страждають прості люди – як в Росії, так і в Європі й в Україні. Тому санкції повинні бути більш персональними, щоб карати тих людей, котрі на це заслуговують. А загальні економічні санкції бажано з часом зняти, але – поетапно, у міру виконання тих чи інших умов», – заявила герой України Надія Савченко.

 

Також вона підтвердила в інтерв’ю свою попередню тезу про необхідність вести перемовини не з Москвою, а з представниками «ЛНР» і «ДНР». «Ми воювали один з одним, а це значить – нам є, про що говорити. Станеться це чи ні? Станеться. Тому що діватися нам нікуди, ми все - єдиний народ і нам жити разом... Кремль – це ворог. З ворогом не розмовляють. Нам потрібно вирішити проблеми у себе в Україні. Росія нам заважає це робити, але якщо ми об'єднаємося, то розберемося і без Росії», – зазначила Савченко.

 

Водночас Надія Савченко виступила проти того, щоб Захід, передовсім НАТО, намагаося тиснути на Кремль військовими засобами. «Я не вважаю, що потрібно звалюватися в третю світову війну. Європа може і повинна цивілізовано розмовляти з Росією мовою економіки і політики», – підкреслила вона. 

22.06.2016