Обшук у Клюєва виявився марним.

 

Керівник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що недавні обшуки в помешканнях Андрія Клюєва та Володимира Сівковича не дали сподіваного результату.

 

Таку заяву Горбатюк зробив в інтерв'ю телеканалу "112-Україна".

 

"За останніми обшуками – ні, результату не досягнуто того, що очікували", – заявив Горбатюк.

 

Прокурор додав, що загалом обшуки провадять з кількома намірами. "Обшуки проводяться з метою встановлення додаткових доказів, друге – отримання даних про місце перебування тих осіб, які перебувають у розшуку, і третє – це виявлення майна, на яке може бути накладений арешт", – пояснив Горбатюк.

 

Керівник управління поінформував, що обшуки проводалися у справі про розгін студентського Майдану. "Вони проводились в рамках розслідування щодо подій, котрі стосуються розгону мітинґу 30 листопада 2013 року, де також повідомлено про підозру колишньому президенту і колишньому міністру внутрішніх справ, і також очільникам київської міліції та заступникам, які оголошені в розшук, також стосовно чотирьох командирів "Беркуту", голови КМДА", – повідомив Горбатюк.

 

Зі слів прокурора, слідчі вважають успішним обшук у колишнього очільника МВС Києва Валерія Коряка. "Один із бажаних результатів був досягнутий – тобто виявлено дорогоцінності, кошти грошові, які вилучені і на які накладено арешт, і які будуть у майбутньому, якщо буде вирок у справі, конфісковані, для забезпечення цивільного позову", – поінформував Горбатюк. У Коряка виявили 40 тис. євро, 10 тис. дол., а також значну кількість золотих монет, вартість котрих досліджується.

 

22.06.2016