Збірна України програла і третій матч на Євро-2016.

 

Збірна України з футболу програла свій останній матч на чемпіонаті Європи у Франції, поступившись команді Польщі з рахунком 0:1. Єдиний м'яч у зустрічі забув Якуб Блащиковські на 54-й хвилині.

 

Українська команда мала перевагу над поляками і провела, мабуть, найбільш якісний матч на турнірі: синьо-жовті завдали 19 ударів по воротах суперника (проти 9 у візаві), контролювали м'яч протягом 64% часу поєдинку, виконали 547 пасів із 87% влучності (у Польщі – 267, 73%).

 

Найкращим гравцем матчу оголошено Руслана Ротаня. "Хотілося показати обличчя і довести, що ми можемо грати краще, але нам цього не вдалося”, – прокоментував Руслан. Незважаючи на продемонстровану майстерність, то лиш уперше тренерський штаб застосував Ротаня в матчах Євро-2016.

 

Дивна кадрова політика проявилася і на останніх хвилинах гри, коли при потребі відігратися Михайло Фоменко зняв з поєдинку єдиного форварда – Романа Зозулю, а випустив натомість захисника, Анатолія Тимощука.

 

"Є ступінь поваги до тих людей, які дуже багато дали футболу. Шкодую, що цього не зміг зробити той же Гусєв, якому не вистачило місця у фінальній заявці збірної на Євро", – прокоментував Тимощукову перебіжку Фоменко.

 

На прес-конференці тренер відмовився оголошувати про свою відставку з команди. "Коли роботу виконано, і вона не принесла позитивного результату, потрібно усе переосмислити, а потім відповісти на питання, що робити далі", – зазначив коуч.

 

22.06.2016