Прокуратура провадить обшуки у помешканні Клюєва.

 

Правоохоронці провадять обшук у помешканні Андрія Кляєва – одного з лідерів Партії реґіонів, голови Адміністрації Президента за часів Віктора Януковича.

 

Про це повідомила прес-секретар ГПУ Лариса Сарган.

 

"Під час слідства 01.06.2016, з метою встановлення місцезнаходження підозрюваного А.Клюєва, суддею Печерського районного суду м. Києва надано дозвіл на проведення обшуку у житловому будинку, який, згідно з даними реєстраційної служби, належить йому та розташований у смт. Козин Обухівського району. 21.06.2016 – слідчо-оперативна група у складі працівників Генпрокуратури, Національної поліції України прибули за вказаною адресою для проведення слідчих дій, які тривають", – поінформувала речниця на своїй сторінці у Facebook.

 

Зі слів пані Сарган, обшуки провадяться у справі за статтями Кримінального кодексу про незаконне перешкоджання проведенню демонстрацій і перевищення влади або службових повноважень – вочевидь, ідеться про роль Клюєва у справі розгону Майдану.

 

Курйозний інцидент, пов'язаний із цим обшуком: уранці правоохоронці помилково вдерлися на обійстя Олега Ляшка. Команда Радикальної партії звинуватила владу у політичних переслідуваннях.

 

21.06.2016