Михайло Фоменко підтвердив, що йде з посади тренера збірної.

 

Тренер національної збірної України з футболу Михайло Фоменко визнав, що матч проти команди Польщі в третьому турі групового раунду чемпіонату Європи у Франції буде останнім для нього на чолі команди.

 

Таку заяву він зробив в інтерв'ю телеканалу "Україна".

 

"Який сенс, якщо не виконується завдання, яке ставиться перед тренером? Який сенс продовжувати далі", – підтвердив Фоменко.

 

Відповідаючи на питання, чи стане головним тренером команди його нинішній асистент у штабі Андрій Шевченко, Фоменко сказав: "А чому б і ні? Людина з футбольним досвідом футбольним, закінчив курси, має PRO-диплом... Дай Боже, щоб він був таким же тренером, яким був футболістом".

 

Михайло Фоменко також заявив, що перед Євро-2016 українські футболісти втратили відчуття команди. Головною причиною кризи, на думку наставника, є конфліктна кінцівка внутрішнього чемпіонату України (в очних матчах між лідерами турніру, "Динамо" та "Шахтарем", дійшло до бійок).

 

"Ми на це звернули увагу, коли проводили контрольні ігри із Кіпром із Вельсом (тобто ще в березні, – "Z"). Тож того колективу, який виграв путівку в фінальну частину [на Євро-2016], ми не бачили, не відчували", – заявив Фоменко, додавши: те, що "в кінцівці чемпіонату там було, що відбувалося, це і вдарило по психології".

 

21.06.2016