Савченко вперше виступила на сесії ПАРЄ.

 

Народний депутат України Надія Савченко вперше взяла участь у засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи. У своєму виступі вона, зокрема, наголосила, що Росія має відповісти за порушення прав людини.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Савченко нагадала, що вона була викрадена. "Це – порушення прав людини, і за це треба відповідати в Європейському суді", – підкреслила Надія. "Так само були викрадені всі українці, які зараз перебувають у Росії, і тривають викрадання кримських татар із Криму", – заявила Савченко.

 

Надія наголосила, що бажає миру Україні й спокою всій Європі. "Я готова для цього конструктивно працювати і, сподіваюся, буду корисна цій асамблеї, і Україна буде корисна Європі. Але я хочу, щоб ви всі зрозуміли, що, помилувавши, як тут було сказано, мене й усіх українців, Путін не робив кроку назустріч, а показував свою зневагу", – зазначила Савченко.

 

Надія зауважила, що Росія вдалася до агресії проти України, попри Будапештський меморандум. Відтак, вважає Савченко, не варто відновлювати у правах російську делегацію в ПАРЄ. "Не може повернутися делегація, яка не поважає права людини, не поважає імунітет делегата: так, як це Росія робила зі мною", – наголосила Надія.

 

"Зараз Україна стоїть на передовому рубежі вогню. Ми платимо за спокій Європи і за мир у своїй країні своєю кров'ю і життями своїх людей. Я прошу вас підтримати нас у цьому своєю твердою, послідовною, чіткою позицією. Лише разом ми переможемо", – заявила Савченко.

 

20.06.2016