Сміттєзвалища продовжують горіти.

 

У ніч з 17 на 18 червня знову виникла пожежа на Грибовицькому полігоні, а 19 червня зайнялось сміття у Рудках та в Стрию.

 

«Цієї ночі о 1.24 год знову виникла пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі. Наші підрозділи чергують там цілодобово, тому одразу приступили до ліквідації. Пожежа виникла з протилежної сторони смітника. Там не проводилось жодних робіт. І до цього пожеж не виникало. Одночасно виникло 5 осередків вогню. О 3.30 вдалось повністю ліквідувати загорання. Залучалось 25 рятувальників та 9 одиниць техніки. Причини виникнення встановлюють слідчі органи», – повідомив речник ГУ ДСНС Львівщини Віталій Туровцев на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

Рятувальники зазначають, що одночасне самозагоряння одразу у 5-ти місцях є вкрай малоймовірним.

 

В департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністарції розповіли про пожежі в Рудках і Стрию.

 

«Про пожежу на міському сміттєзвалищі (площею 3,5 га) у Рудках стало відомо уже зранку. Вогнем знищено сміття окремими осередками на площі 450 м кв. Пожежу ліквідували ближче до обіду силами пожежного підрозділу у складі 3 осіб та 1 одиниці техніки і працівниками Погірцівського ПТУ (2 особи та 1 одиниця техніки).

 

Того ж дня о 13:53 надійшло повідомлення про пожежу на вул. Нижанківського в м. Стрию на міському сміттєзвалищі, яке належить Стрийському комбінату комунальних послуг. Вогнем знищено сміття окремими осередками на площі 100 м кв. Пожежу ліквідували за дві години силами пожежного підрозділу у складі 4 осіб та 1 одиниці техніки», – ідеться в повідомленні департаменту.

 

За інформацією ГУ ДСНС України у Львівській області, 19 червня нових вогнищ пожежі на території Грибовицького сміттєзвалища не зафіксовано. Станом на 7:00 20 червня ситуація в Грибовичах контрольована, рятувальники перебувають у черговому режимі, спостерігають за пожежною обстановкою схилу сміттєзвалища.

 

Як повідомляв Z, минулого тижня рятувальники кілька днів намагались припинити тління сміття на сміттєзвалищі у Жидачеві.

20.06.2016