Російським легкоатлетам заборонили участь в Олімпіаді 2016.

Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) після засідання у Відні ухвалила рішення не відновлювати членство Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА).  

 

 

У голосуванні взяли участь 26 з 27 членів ради IAAF, оскільки генеральний секретар Всеросійської федерації легкої атлетики Михайло Бутов раніше відмовився брати в ньому участь – повідомив телеканал SkyNews.

 

Рішення про участь решти збірної Росії на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро буде ухвалено на засіданні Міжнародного олімпійського комітету в Лозанні 21 червня.

 

За кілька днів до голосування Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) опублікувало звіт, в якому розповіло про махінації з допінг-пробами на Зимових олімпійських іграх у Сочі 2014 року, а також про зрив 736 допінг-тестів у російських спортсменів в 2016 році.

 

Ще в травні російську збірну попередньо усунули від участі в Олімпіаді. Це сталося після того, як екс-голова московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков в інтерв'ю газеті The New York Times розповів про те, що особисто готував «допінговий коктейль» для росіян-олімпійців. А у фільмі німецького телеканалу ARD, який вийшов на екрані на початку червня, Родченков також повідомив, що в маніпуліяціях з допінг-пробами російських легкоатлетів брали міністр спорту РФ Віталій Мутко, його радник Наталя Желанова й інші спортивні функціонери.

 

Раніше президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив, що російській збірній загрожує відсторонення від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, якщо інформація про те, що в країні існує «організована і всеосяжна система вживання допінгу», підтвердиться.

 

Як відомо, Олімпіада у Ріо-де-Жанейро триватиме з 5 до 21 серпня 2016 року.

17.06.2016