На місяць авторських читань приїдуть письменники з Іспанії.

 

5 липня у Львові вже вдруге розпочнеться найбільший транскордонний літературний фестиваль Центральної Європи -  «Місяць авторських читань». Щодня протягом липня паралельно у п’яти містах Європи – Брно (Чехія), Остраві (Чехія), Кошице (Словаччина), Вроцлаві (Польща) і Львові відбуватимуться виступи відомих письменників з п’яти країн-учасниць проекту, а спеціальним гостем фестивалю у 2016 році стане Королівство Іспанія, передає i-pro.

 

Організатором Місяця авторських читань в Україні є ЛГМО «Мистецька Рада «Діалог».

 

З 5 липня до 4 серпня Львів відвідає 31 письменник з Іспанії та 31 письменник з Чехії, Польщі, Словаччини і України, які читатимуть свої твори у «Дзизі» на Вірменській.

 

Місяць авторських читань було започатковано у 1999 році чеським видавництвом «Větrné mlýny». Щороку цей фестиваль запрошує представників однієї країни у статусі «почесного гостя». Протягом 17 років у проекті взяли участь письменники з Франції, Канади, Білорусі, Словенії, Польщі, Німеччини. Україна отримала статус «країни-почесного гостя» фестивалю у 2015 році, а відтепер є постійною учасницею МАЧ.

17.06.2016