Депутати розглядатимуть бюджет участі.

 

На сесії Тернопільської міської ради депутати розглянуть положення про громадський бюджет (бюджет участі). Цьогоріч на проекти містян планується виділити близько 5 млн грн, розповів депутат Назар Зелінка, пише 0352.ua.

 

Участь у розробці положення брала уся депутатська комісія з питань бюджету та фінансів міської ради. Близько місяця тому депутати Назар Зелінка та Ігор Турський презентували свою ідею запровадження Громадського бюджету (бюджету участі) в Тернополі та надали членам комісії проект базового положення про Громадський бюджет, який розробили експерти Інституту політичної освіти. Наразі положення консолідувало пропозиції членів комісії, міського голови, представників виконавчих органів та громадськості.

 

Бюджет участі передбачає, що містяни подають свої проекти з благоустрою та розвитку міста, на реалізацію яких мають можливість отримати бюджетні кошти.

 

Як повідомляв Z, в Івано-Франківську вже визначили цьогорічних переможців конкурсу проектів, що фінансуватимуться з бюджету участі.

14.06.2016