Ситуація зі сміттям в місті – критична, – Львівська міська рада.

 

Заступник голови Львівської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк сьогодні, 7 червня, у своїй доповіді на сесії Львівської обласної ради заявила, що ситуація з вивозом сміття у Львові є критичною, передає "Гал-Інфо".

 

«Ситуація у Львові є проблемною і, я би сказала, критичною. Сміття наразі вивозиться, але це є клопітка праця. Кожного дня вирішується питання, куди вивозити сміття. Зрозуміло, що є незадоволення громад і є політичні сили, які підбурюють громади», — сказала Ірина Маруняк.

 

Також вона заявила, що терміново треба знайти земельну ділянку для складування сміття зі Львова.

 

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий заявив в ефірі телеканалу 112, що певні групи людей підбурюють місцеві громади в області, аби ті перешкоджали завезенню на полігони сміття зі Львова.

 

«Сьогодні ми вивозимо зі Львова побутові відходи на інші полігони на території Львівської області, але останній тиждень групи людей починають хвилювати місцеві громади не допускати вивезення відходів зі Львова. І це має системний характер... Я не бачу ніякої підтримки з боку державних органів влади. Міська рада не має під собою ні правоохоронних органів, ні державних, екологічних, санітарних експертів. Ми можемо опинитися в ситуації, коли не зможемо вивозити сміття з мільйонного міста, це дуже велика біда.

 

Я б дуже хотів, щоб держава не стояла осторонь, а була в активному процесі з ліквідації цієї великої біди», — сказав Андрій Садовий.

 

Він додав, що, на його думку, ситуація у Львові використовується для дестабілізації.

 

«Кому потрібні сьогодні проблеми на заході України? Можливо, хтось спеціально хоче зробити таку велику біду? Тому я б'ю на сполох. Я хочу бути почутим», — зазначив очільник міста.

 

Зі слів Андрія Садового, вчора вночі у нього була розмова з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, якому він озвучив свою проблему.

 

Як повідомляв Z, раніше Володимир Гройсман сказав, що готовий на пальцях пояснити, як вирішити проблему сміттєзвалища.

 

Нагадаємо, сьогодні очільник Львова заявив, що звернувся до Петра Порошенка та Володимира Гройсмана з проханням оголосити Львів, Малехів та Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації.

 

Раніше рятувальники повідомили, що на Грибовицькому полігоні далі тліє сміття, також можливий новий зсув, тому рятувально-пошукові роботи наразі припинено.

 

07.06.2016