У столиці Венесуели тривають вуличні заворушення.

Все почалося з того, що кілька сотень людей вийшли до президентського палацу в Каракасі, тримаючи плакати такого змісту: «Більше жодних розмов. Ми хочемо їжі», «Ми голодні» тощо.

 

 

Протестувальники спробували заблокувати вулицю, після чого правоохоронці відтіснили їх від президентського палацу, застосувавши сльозогінний газ. У відповідь демонстранти почали закидувати поліціянтів камінням і пляшками – повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Тим часом заворушення були зафіксовані у різних частинах венесуельської столиці. Повідомляється, зокрема, що група людей спробувала викрасти вантажівку, яка стояла поруч з продуктовим магазином.

 

Тим часом представники влади здійснюють реквізицію продуктів з крамниць того, щоб у подальшому  роздати їх населенню через комітети постачання. Під час однієї з таки реквізицій мешканці, котрі стояли в черзі, вступили в протиборство з правоохоронцями.

 

Ситуація у Венесуелі набула критичного характеру на тлі дефіциту товарів першої необхідності, галопуючої інфляції і падіння доходів держави, обумовленого зниженням цін на нафту. Також до цього додалася інституційна криза між виконавчою і законодавчою гілками влади після початку роботи парламенту, де більшість здобула опозиція до чинного уряду.

 

Опозиція звинувачує уряд під керівництвом президента Ніколаса Мадуро в неспроможності навести лад в господарці країни. Влада країни, своєю чергою, звинувачує опозицію в розпалюванні хаосу.

03.06.2016