Міська рада планує запровадити бюджет участі.

Фахівці фінансового управління Тернопільської міської ради та депутати розробили положення «Про партиципаторний бюджет (бюджет участі) Тернопільської міської ради», що дозволить громаді активно впливати на розподіл частини фінансового ресурсу бюджету Тернополя, повідомили в прес-службі міської ради.

 

Проект винесуть для затвердження депутатами на чергову сесію міської ради.

 

«Бюджет участі - це актуальна вимога часу. Завдяки впровадженні цього бюджету кожен мешканець міста зможе подати власний проект, ініціативу з покращення міського середовища, які будуть профінансовані. Фактично, цей бюджет - це грант від міста, завдяки якому можна вирішити конкретні проблеми», – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

 

У проекті передбачено, що кожен мешканець міста зможе подати власну пропозицію та шляхом голосування отримати фінансування на її реалізацію. До пропозиції повинні бути долучені підписи не менше 25 членів територіальної громади, потім потрібно отримати висновок номінаційного комітету, який уже рекомендуватиме виставлення проекту на голосування на офіційному сайті.

 

Як повідомляв Z, така ж ініціатива запрацювала в Івано-Франківську. Зараз триває голосування за проекти, що отримають фінансування.

30.05.2016