Україна надала пояснення судові з приводу невиплати "боргу Януковича".

Україна подала до високого суду Англії заперечення проти лютневого позову компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC, що представляє інтереси Російської Федерації, щодо кредиту на 3 млрд дол., отриманого державою в грудні 2013 року за домовленістю між президентом РФ і тодішнім президентом України Віктором Януковичем.

 

Про це йдеться в спільній заяві Міністерства фінансів і Міністерства закордонних справ України, інформує УНІАН.

 

Офіційні заперечення проти позову обґрунтовують, що договір про запозичення є недійсним і таким, що не підлягає примусовому виконанню.

 

"Згідно з чинним законодавством, Україна не мала необхідної дієздатності на момент укладення угоди, порушувала встановлені на той час межі запозичень, а також угода була укладена під тиском, що здійснювався з боку Росії на Україну протягом всього 2013 року з метою не допустити укладання Україною Угоди про асоціацію з ЄС", – наголошується в заяві.

 

Україна має намір рішуче захищати свою позицію в цій справі, і такий захист є одним з елементів масштабнішої юридичної стратегії, спрямованої на притягнення Росії до відповідальності за агресію та інші протиправні дії щодо України, включаючи незаконну окупацію Кримського півострова, йдеться у заяві.

 

27.05.2016