Луценко схвалив проведення обшуків в адміністрації Саакашвілі.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про виправданість обшуків у кабінеті та помешканні екс-генконсула Грузії в Україні Теймураза Нішніанідзе, радника голови Одеської обласної держадміністрації Міхеїла Саакашвілі.

 

Таку заяву Луценко зробив після заслуховування керівників слідчого підрозділу щодо підстав проведення слідчих дій, дотримання закону при їх проведенні та попередніх результатів щодо обшуків, інформує прес-служба ГПУ.

 

Справу провадять за фактом незаконних операцій з відшкодування ПДВ посадовими особами генерального консульства Грузії в Україні у 2012-2013 роках.

 

Генеральний прокурор додав, що слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів щодо перевірки діяльності низки благодійних фондів, зокрема, і фонду "На благо Одеси". Згідно з даними слідства, екс-консул отримав відшкодування ПДВ на 20 млн. грн.

 

"Під час обшуків було вилучено достатньо інформації, яка буде використана слідчими СБУ та ГПУ в рамках вищезазначеної справи, а також при розгляді справ про неправомірні дії посадовців в нинішній час", – стверджує прокуратура.

 

При цім ГПУ під проводом Луценка зазначає, що "слідчі дії в Одесі не мали жодної політичної складової".

 

Сам Міхеїл Саакашвілі заявив напередодні на прес-конференції, що "так не працював ні Пшонка, ні прокуратура Путіна так не працює, і Північна Корея давно так не працює". "У них взагалі дах поїхав", – обурився політик.

 

На думку Саакашвілі, обшуки проводилися з вигаданим приводом. "Все це білими нитками шито. Це звичайна політична заказуха. Мені дуже шкода, що Луценка так підставили. Хто підставив, я теж добре знаю. Мабуть, та людина, яка його підставила, дуже хвилюється, що у нас якось не склалися робочі стосунки з Луценком", – припустив голова ОДА, за повідомленням телеканалу "112-Україна".

 

27.05.2016