Адвокати Савченко припускають, що на Путіна вплинув «політичний розклад».

Адвокат Надії Савченко Микола Полозов констатував, що українка вийшла на волю все-таки на власних умовах, не визнавши своєї провини в злочині.

 

Таку заяву він зробив на прес-конференції в Києві, інформує УНІАН.

 

"Стратегія, яка була нами обрана і втілювалася, дала очікуваний результат – Надія Савченко на волі. На волі на умовах, які вона висувала сама. Вона не просила помилування, вона не визнавала вини, вона повернулася додому вільною людиною", – наголосив Полозов.

 

Адвокат додав, що це "результат спільної великої, титанічної, я б сказав, роботи".

 

Полозов припускає, що на рішення Володимира Путіна могла вплинути перспектива певної вигоди. "Ще під час суду ми говорили, що звільнення Надії Савченко можуть поставити у залежність в тому числі і від санкцій, накладених на Росію – накладення/зняття, термін цих санкцій", – сказав адвокат, за повідомленням "Української правди".

 

"Я не виключаю, що є якийсь великий зовнішньополітичний розклад, при якому Володимир Путін зважив для себе можливим провести звільнення Савченко саме в такому форматі і в такий час", – додав Полозов, нагадавши також про саміт G7 у ці дні.

 

Натомість Марк Фейґін зазначив, що коло осіб, залучених до переговорів, було обмеженим, тож подробиці домовленостей можуть виявитися набагато пізніше. "Є, напевно, такі деталі, які стануть відомі значно пізніше. Навіть сама Надія не може їх знати", – прокоментував захисник.

 

26.05.2016