Через страйки Франції довелося відкрити стратегічні резерви палива.

Внаслідок акцій протесту зупинили роботу шість з восьми нафтопереробних заводів країни.

 

 

За оцінкою Міністерства транспорту Франції, 46% автозаправок країни відчувають перебої з постачанням палива. З початку тижня на заправках спостерігаються довжелезні черги.

 

Стратегічний паливний резерв Франції розраховано на 115 днів. З нього вже випомповані триденні запаси, повідомляє видання Le Point з покликом на Міністерство транспорту.

 

Профспілки нафтопереробних підприємств організували масовий страйк з вимогою до уряду відмовитися від планів змінити трудове законодавства, яке розширює права працедавців. До акції протесту долучилися працівники електростанцій і транспорту.

 

Якщо французька влада не виконає їхніх вимог, протестуальники погрожують паралізувати транспортне сполучення. За даними видання, у четвер, 26 травня, вони мають намір заблокувати постачання палива через порт Гавр.

 

На думку учасників страйків, урядова реформа, яка істотно погіршує становище найманих працівників, лише збагатить компанії, а рівень безробіття в країні залишиться високим.

 

Уряд Франції, навпаки, вважає, що пропоновані зміни дозволять оживити економіку і ринок праці. Незважаючи на падіння особистого рейтингу, президент Франсуа Олланд заявляє, що не має наміру відмовлятися від реформ.

25.05.2016