Перевізники безкоштовно возитимуть учасників АТО, а школярів – за пів ціни.

Сьогодні, 25 травня, на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради були внесені зміни до затвердженого раніше договору із перевізниками. Відтепер усі учасники АТО будуть їздити у маршрутках міста безкоштовно, а школярі користуватимуться 50% пільгами не лише у навчальні дні, а й у вихідні, повідомили в прес-службі Тернопільської міської ради.

 

Разом з тим, перевізники міста виступили з вимогою переглянути тариф на перевезення пасажирів у громадському транспорті та встановити його на рівні 3 гривні 50 копійок. Вони аргументують це підвищенням цін загалом та необхідністю проводити ремонт громадського транспорту.

 

Начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський каже, що буде створено спеціальну комісію з числа депутатів, податкової інспекції та інших контролюючих органів, яка перевірить об’єктивність поданої перевізниками інформації.

 

«Сьогодні є проблема, що перевізникам заборгувала держава кошти за перевезення пільговиків. Наприклад, електротранспорту, станом на 1 травня, заборговано більше 10 мільйонів гривень, автоперевізникам - більше 4-х мільйонів гривень. Цей фактор також впливає на роботу громадського транспорту міста», - зазначив Ігор Мединський.

25.05.2016