Жахливі втрати у зоні АТО: семеро загиблих.

Протягом доби внаслідок обстрілів з боку проросійських сил семеро військовиків загинули, а дев'ятеро дістали поранення.

 

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, зазначивши, що це найбільші втрати за минулий рік.

 

"Відповідальність за ці криваві провокації несе військово-політичне керівництво Росії, яке системно та послідовно торпедує мирний шлях розв'язання конфлікту і звільнення окупованих територій", – заявив Турчинов, за повідомленням прес-служби Радбезу.

 

На думку секретаря РНБО, демонстративна та масштабна ескалація з боку російських окупаційних військ повністю перекреслює домовленості про припинення вогню. Турчинов зазначив, що ворог облаштовує вогневі позиції в житлових кварталах, застосовує заборонену мінськими домовленостями важку зброю, засилає безпілотні літальні апарати, концентрує озброєння на лінії розмежування.

 

"Хочу привернути увагу наших стратегічних партнерів до демонстративної та цинічної дискредитації Росією всіх спільних мирних зусиль", – сказав Турчинов, додавши, що "шлях умиротворення аґресора замість посилення санкцій та інших реальних дій призводить лише до зростання кількості жертв серед українських військовиків та мирного населення, а також посилює небезпеку розв'язання Кремлем повномасштабних воєнних дій у Європі".

 

24.05.2016