УКУ співпрацюватиме з університетом МакЮена з Канади.

Перший проректор Українського католицького університету  Тарас Добко і президент Університету МакЮена (Альберта, Канада) Девід Еткінсон підписали Угоду про обмін студентами та Меморандум про співпрацю між навчальними закладам, повідомили в прес-службі УКУ.

 

Учасниками програми обміну протягом академічного року можуть стати двоє студентів від кожної сторони. Серед вимог до кандидатів – бути студентом другого і вище курсів, відповідний рівень англійської мови (TOEFL, IELTS). Кредити, які студент отримає під час навчання в гостьовому закладі, будуть зараховані.

 

Меморандум визначає співпрацю закладів у таких сферах, як обмін науковими дослідниками, викладачами та студентами, можливості навчання викладацького та адміністративного складу, спільні дослідницькі гранти.

 

Під час зустрічі УКУ презентував  літню англомовну школу та Школу української мови та культури, а також роботу  університету в сфері соціальної педагогіки та психічної здоров’я.

 

«В Університеті McEwan цікавими є програми дистанційного навчання, зокрема, підготовки медичних сестер психіатричного спрямування», – поділився виконавчий директор Інституту психічного здоров’я УКУ Віталій Климчук.

 

Ще один потенційний напрям для співпраці між університетами – розбудова центру підтримки студентів з особливими потребами.

 

Університет МакЮена розташований в місті Едмонтон (провінція Альберта) є державним вищим навчальним закладом. Університет відомий завдяки якісним навчальним програмам, студентоорієнтованим підходом до навчального процесу.  Заснований 1971 року, нині в Університеті МакЮена навчається близько 19 тис. студентів на  65 навчальних програмах.

24.05.2016