У середу з аукціону продаватимуть пам’ятку архітектури.

У Львові 27 травня відбудеться аукціон, на якому продаватимуть комунальні приміщення. Серед лотів – будинок-пам’ятка архітектури на вул. Руській, повідомила на брифінгу начальник управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун, передає ЗіК.

 

За словами Інни Свистун, завтра закінчується прийом заявок на участь в аукціоні. Учасники зможуть поторгуватись за приміщення на вул. Руська, 6 (200 кв. м, три поверхи,  початкова ціна – 2 млн 934 тис. грн., об’єкт розташований у дворі будинку, є пам’яткою архітектури, колишній житловий будинок), вул. С. Бандери, 2 (121,10 кв. м, цоколь, початкова ціна – 2,9 млн грн.), вул. Т. Шевченка, 150 (43,2 кв. м, 1-й поверх, початкова ціна – 688 тис. грн.).

 

Загалом, у 2016 році планують продати 32 об’єкти, з них – сім будівель, які вже виносилися на аукціон. Крім того, сім об’єктів є будівлями, де виникають певні труднощі зі швидким продажем. Вони потребують виготовлення кадастрових номерів на земельну ділянку, на якій знаходяться.

 

«З цікавих об’єктів є будівля на вул. Коперника, 12, площею 111 кв. м. За цей об’єкт місто планує отримати доволі велику суму. Колись там знаходився банк, який виселили в судовому порядку. Стартова ціна об’єкта – 5,8 млн грн», – зазначила Інна Свистун.

 

Також місто планує продати старовинне приміщення на вул. Вірменській, 27 (майже 70 кв. м).

 

Як правило, стартова ціна на аукціонах значно відрізняється від тієї суми, за яку в результаті продають об’єкт, наголосила Інна Свистун.

 

Як повідомляв Z, на сайті електронних петицій до Львівської міської ради є вимога про звільнення Інни Свистун з посади, що вже набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

23.05.2016