Роман про Львів номінований на премію NIKE.

На Варшавському книжковому ярмарку, що триватиме з 19-22 травня, оголошено 20 книжок, номінованих на премію NIKE, серед них – книга про Львів «Дім звітражем» пише ЛітАкцент з посиланням на польські ЗМІ.

 

«Дім з вітражем» - дебютний роман Жанни Слоньовської, українсько-польської письменниці, у минулому львів’янки, нині – мешканки Кракова. Над книгою авторка працювала 4 роки.

 

В романі вона описала не лише реальні Львівські вулички, будинки, а й вустами героїв (мешканців дому з вітражем на вулиці Герцена, 6) переповіла столітню історію України.

 

Герої роману – чотири покоління жінок (прабабця, бабця, мама і донька). Період становлення української державності (Соломія Крушельницька і визвольні змагання, В’ячеслав Чорновіл і його соратниця, оперна співачка Маріанна) став тлом для інтригуючої любовної історії.

 

Засновниками премії NIKE є щоденне видання Gazeta Wyborcza та компанія Nicom Consalting. До участі в конкурсі допускають твори різних жанрів – від художньої літератури до есеїстики та автобіографії. Лауреат премії отримує статуетку NIKE, а також грошову винагороду – 100 тисяч злотих.

 

Переможця 2016 року назвуть у жовтні.

20.05.2016