У 4 районах Івано-Франківщини немає грошей на зарплати медикам.

 

У 4 районах Івано-Франківської області немає грошей для виплати заробітної плати працівникам медичних установ. У Богородчанському районі немає суми, що становить 5 місячних фондів, у Коломиї – 3,3; Косові та Снятині – 3,8, йшлося під час засідання постійної депутатської комісії облради з питань охорони здоров'я та соціальної політики, передає "Фіртка".

 

У цих районах, за словами голови комісії Манолія Піцуряка, навіть немає коштів, аби видати зарплати за квітень.

 

«Нам би не хотілося, щоб на день медичного працівника медики пікетували органи влади», - зазначив Манолій Піцуряк.

 

У департаменті фінансів підтвердили, що ситуація вкрай погана: в області незабезпечених призначень на зарплати є на 360 млн, із них 123 млн потрібно на зарплату медичним представникам.

 

«Проблема виникла із лютого місяця. З боку адміністрації були направлені листи в МОЗ та міністерство фінансів, але результату немає. Жодних кроків зроблено на зустріч не було, пояснили тим, що в області потрібно оптимізовувати медичну систему. Держава не збирається давати грошей, тому нам прийдеться щось робити в напрямку скорочень», - пояснили в департаменті, додавши, що кошти можна пошукати в місцевих бюджетах, якщо ті перевиконуються.

 

Після дискусії комісія вирішила звернутися до Кабінету Міністрів про те, щоб врегулювати це питання на законодавчому рівні, не перекладаючи його на місцеві бюджети.

 

 

18.05.2016