Дональд Трамп розкритикував політику Кремля щодо України.

Водночас головний претендент від Республіканської партії на участь у виборах президента США заявив, що не відмовився від своїх намірів налагодити добрі стосунки з Росією.

 

 

Напередодні мільярдер Дональд Трамп з великим відривом виграв республіканський праймеріз у штаті Орегон. Це вже ні в кого не викликало здивування, адже головні його конкуренти зійшли з дистанції.

 

Відповідаючи після праймерізу на запитання про своє ставлення до політики Росії на сході України, Дональд Трамп підкреслив, що не схвалює її. «Мені вона не подобається. Зовсім не подобається», – запевнив американський мільярдер.

 

Нагадаємо, що кількома днями раніше Трамп заявив, що настане момент, коли американським військовикам доведеться збивати російські літаки, які виконуватимуть небезпечні маневри зовсім поруч американських літаків чи кораблів. Цю заяву він зробив, коментуючи інцидент, коли російський Су-27 в небі над Балтійським морем зробив «діжку» поруч з американським літаком-розвідником. «Якщо телефонні розмови і дипломатія не допомагають, настає момент, коли треба стріляти», – заявив тоді Трамп.

 

Водночас Трамп не відмовився від намірів налагодити контакти з Володимиром Путіним, щоправда, тепер його репліки щодо російського президента стали менш компліментарними. «Путін дуже добре висловлюється про мене. Дуже виразно, дуже добре. <...> Думаю, у мене будуть добрі стосунки з Росією, хоча, можливо, й не будуть. Але те, що він добре про мене відгукується, не означає, що це допоможе йому на перемовинах. Зовсім не допоможе. Дуже скоро я дізнаюся, чи будуть у мене добрі стосунки з Росією. Але хіба це не було б чудово, якби у нас були добрі відносини з іноземною державою на противагу тому, як вона ставиться до нас зараз?» – заявив Дональд Трамп в інтерв'ю аґентству Reuters.

18.05.2016