Депутати хочуть створити Дністровський ландшафтний парк.

В Івано-Франківській обласній раді готують проект на конкурс Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив щодо створення і впорядкування Дністровського ландшафтного парку зі співфінансуванням фонду, пише "Галка".

 

Проект потрібно підготувати до 29 травня, розповів Юрій Цимбалюк, начальник відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності обласної ради.

 

За його словами, Тлумацький і Городенківський райони не є промисловими, тому розвиток туристичної інфраструктури сприятиме зайнятості населення.

 

Планується, що парк буде комунальним підприємством, його адміністрація вирішуватиме змельні питання, врегульовуватиме взаємовідносини між сільськими радами.

 

Окрім того, у планах є проведення екологічної акції «Дністровська хвиля» з прибирання берегів ріки.

 

Фінансування Канадським фондом має бути у розмірі 500 тис. грн., ще 300 тис. грн виділять з екологічних коштів обласного бюджету на те, щоб розробити проект організації території ландшафтного парку. Термін реалізації проекту – з липня 2016-ого до лютого наступного року.

 

«Навіть якщо ми не виграємо проект, то будемо проводити цю роботу, просто в менших масштабах», – зазначив Юрій Цимбалюк.

 

Депутатська комісія підтримала проект, його мають затвердити на сесії ради.

 

 

17.05.2016