Сьогодні Сашкові Кривенку виповнилося б 53 роки.

 

Традиційно у травні, відзначаючи уродини легендарного журналіста та редактора у Львові вручають премію його імені «За поступ у журналістиці» та організовують «Лекцію свободи».

 

Цього року обидві урочистості відбудуть 26-27 травня в рамках IV Lviv Media Forum (в програмі Форуму попередньо вказана локація Арена-Львів, а час – 27 травня о 9-й годині зранку). Однак хто саме отримає Премію, як і те, хто читатиме Лекцію – велика інтрига. Керівник Школи журналістики УКУ (вона вже третій рік опікується цими заходами) Ігор Балинський повідомив лише, що «Лекцію свободи» цьогоріч читатиме «знакова для України особистість».

 

«Ім’я лауреата Премії теж уже визначене, однак до моменту вручення воліємо цю інформацію тримати у таємниці», - сказав він.

 

Зазначимо, що Капітула, яка кожного року визначає переможця Премії ім.Сашка Кривенка зазнала суттєвих змін - її склад оновився на ¾. Минулого року від участі у висуванні кандидатів та голосуванні за них відмовилися Микола Рябчук, Мирослав Маринович, Богдан Панкевич та Орест Друль . Наступного року цю функцію не виконуватимуть також Ярослав Грицак та Тетяна Нагорна. Отже, рішення щодо Премії «За поступ у журналістиці» у 2017 році ухвалюватимуть: Катерина Горчинська, Юлія Мостова, Отар Довженко, Зураб Аласанія, Вахтанг Кіпіані, Олег Онисько, Ігор Балинський, Олекса Шалайський, Сергій  Рахманін, Володимир Павлів, Андрій Білоус, Євген Глібовицький. До складу Капітули, згідно правил, увійде також та особа, яка буде нагороджена Премією цього року.

 

Окрім визнання, до речі, переможець Премії отримає і матеріальне її підкріплення, яке у минулі роки становило суму, еквівалентну тисячі євро.

 

13.05.2016