Дональд Трамп закликав збивати російські винищувачі у випадку провокації.

Цю заяву ймовірний кандидат від Республіканської партії на виборах президента США зробив у інтерв'ю радіостанції в штаті Індіана, коментуючи інцидент, коли російський Су-27 в небі над Балтійським морем зробив «діжку» поруч з американським літаком-розвідником, перебуваючи лише за 30 метрів від нього.

 

 

За словами Трампа, після такого інциденту американський президент повинен був зателефонувати Володимирові Путіну і заявити йому приблизно таке: «Послухай-но, зроби ласку, не чини так більше, знайди цього маніяка і просто зупини його. Але Барк Обама вважає за краще грати в гольф замість того, щоб розмовляти з російським колегою».

 

Продовжуючи тему Трамп зазначив, що, якщо телефонні розмови і дипломатія, не допоможуть, то «настає момент, коли потрібно стріляти». «Залишати такі інциденти без уваги – це ганьба, оскільки вони означають повну неповагу до США і до Обами», – наголосив Дональд Трамп, слова котрого цитує видання Observer.

 

Нагадаємо, що раніше Дональд Трамп послідовно виступав за знаходження порозуміння з Росією і якнайшвидше скасування антиросійських санкцій. Він навіть заявляв, що «готовий дружити з Путіним».

03.05.2016