За рік у місті з’явиться пам’ятник жертвам депортацій.

У Львові, в сквері на вул. Мушака до квітня 2017 року, коли відзначатиметься 70-річчя операції «Вісла», з’явиться пам’ятник жертвам депортацій українців, заявив голова Львівської облдержадміністарції Олег Синютка, передає Вголос.

 

Олег Синютка заявив перед представниками громадськості, що немає нічого складного і неможливого, аби на визначеному понад 10 років тому місці за рік постав пам’ятник.

 

Пам’ятник планували спорудити до 60-річчя початку операції «Вісла», під час якої у 1947 році на території Польщі відбулося примусове переселення етнічних українців.

 

У зв’язку зі 60-річчям цієї акції, Президент України Віктор Ющенко 5 квітня 2007 року підписав Указ № 274 «Про заходи до 60-х роковин операції «Вісла». Одним із заходів для вшанування пам’яті жертв цієї трагічної сторінки в історії України мало бути встановлення пам’ятника.

 

Рішенням Львівської міської ради у 2005 році було виділено земельну ділянку для майбутнього пам’ятника в скверику на вулиці Мушака (кінцева трамваю №4), тоді ж був встановлений та освячений пам’ятний камінь на цьому місці.

29.04.2016