Святослав Літинський судиться з директором НАБУ.

Викладач та громадський активіст Святослав Літинський подав позов проти Національного антикорупційного бюро України  через розміщення на офіційному сайті інтерв'ю директора російською мовою. Про це Святослав Літинський написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

 

Активіст вимагає зобов'язати НАБУ надати йому переклад виступу керівника Бюро Артема Ситника державною мовою.

 

Відповідно до законодавства, офіційні структури зобов’язані публікувати інформацію, яка подається недержавною мовою, з автентичним перекладом. Однак, у Бюро відмовилися надати такий переклад, тож активіст подав до суду.

 

Окрім того, Святослав Літинський звернувся до Адміністрації Президента із клопотанням про притягнення до дисциплінарної відповідальності керівника НАБУ Артема Ситника - через порушення мовного законодавства: ігнорування державної мови в офіційних коментарях та інтерв'ю.

 

Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін відповів, що розслідування з цього питання проводитиме Національне агентство України з питань державної служби, а після його завершення Президент Петро Порошенко прийме рішення щодо доцільності застосування дисциплінарного стягнення до директора НАБУ Артема Ситника.

 

Як повідомляв Z, раніше Святослав Літинський здобув перемогу в суді за позовом до МВС, яке відмовилось надавати переклад виступу російськомовного міністра Арсена Авакова.

28.04.2016