Барак Обама звинуватив Кремль у спробах підірвати європейську єдність.

«Президент Росії Володимир Путін розглядає НАТО, ЄУ і трансатлантичну єдність як загрозу для російської влади», – заявив президент США в інтерв'ю американському телеканалу CBS-News, яке вийшло в ефір зранку у вівторок, 26 квітня.

 

 

За словами Обами, міграційна криза, яка спалахнула в Європі – це проблема не тільки для Європейської Унії, але й для Сполучених Штатів. «Однак стратегічно ще більшу небезпеку становить зміцнення в Європі ультраправого націоналізму до такої міри, яка загрожує європейській єдності, а в деяких випадках експлуатується такими людьми, як пан Путін», – підкреслив президент США.

 

Глава Білого дому застеріг російського колегу від вчинення великої помилки. Пояснюючи свою позицію російському лідерові, він зазначив: «Насправді сильна, єдина Європа, яка працює разом з сильною, орієнтованої на зовнішній світ Росією – це правильний рецепт». Барак Обама висловив жаль, що Путін досі цього так і не зрозумів.

 

Раніше, виступаючи в німецькому Ганновері напередодні зустрічі з європейськими лідерами, Барак Обама заявив, що країни Заходу повинні й надалі дотримуватися політики економічних санкцій щодо Росії до тих пір, поки Москва повною мірою не виконає Мінських угод. Він також підкреслив, що «прагне добрих відносин з Росією і багато вклав у них», але Росія повинна припинити політику залякування міжнародної спільноти.

26.04.2016