Бальцерович бере в українську команду Мирослава Чеха та Єжи Міллера.

Екс-міністр фінансів Польщі Лєшек Бальцерович, котрий минулого тижня дістав призначення представником президента України у Кабінеті міністрів та став співголовою президентсько-урядової групи стратегічних радників, повідомив, що візьме до своєї "української" команди Єжи Міллера та Мирослава Чеха.

 

Про це пан Бальцерович повідомив на прес-конференції у Варшаві, інформує wyborcza.pl.

 

Пан Міллер, котрий працював при Бальцеровичі у апараті міністерства фінансів наприкінці 90-х, а в 2009-2011 і сам керував міністерством внутрішніх справ та адміністрації, буде заступником представника президента у Кабміні.

Натомість Чех – поляк українського походження, депутат кількох скликань – увійде до групи стратегічних радників, де Бальцерович є співголовою поряд зі словаком Іваном Міклошем.

 

"Моїм заступником буде пан Єжи Міллер, котрий належав до моєї команди у 1997-2000 роках. То один із найбільш амбітних урядовців високого щабля. Не знаю жодної іншої особи, котра мала би такий добрий досвід на різних посадах і володіла би не лише теоретичними знаннями, а й великими практичними знаннями", – зазначив Бальцерович.

 

Про Мирослава Чеха пан Лєшек сказав, що той є "живим містком між Польщею та Україною".

 

25.04.2016