Науковці планують відсканувати лазером дерев’яні церкви, що є в реєстрі ЮНЕСКО.

На III міжнародній науковій конференції «Пам’ятки Тустані в контексті освоєння Карпат у доісторичну добу та в середньовіччі; проблеми їх збереження та використання» домовилися про втілення спільного проекту – лазерного сканування дерев’яних церков, які внесені в реєстр ЮНЕСКО, передає ЗіК.

 

Організував міжнародну наукову конференцію Державний історико-культурний заповідник «Тустань», що знаходиться с. Урич Сколівського району.

 

Учасники тематичного круглого столу в рамках конференції обговорили українські та європейські новації і стандарти інформаційних технологій для використання у сфері культурної спадщини і домовились про періодичні зустрічі зацікавлених осіб для обговорення, обміну досвідом і праці над спільними проектами.

 

«Ми приємно здивовані тим, що люди відкриті для створення спільних проектів. Саме круглий стіл це довів. Уже навіть домовились про перший спільний проект – лазерне сканування дерев’яних церков, які внесені в реєстр ЮНЕСКО», – розповіли учасники проекту Pixelated Realities Федір Бойцов та Яна Юхименко,

 

Загалом участь у конференції взяло 110 учасників, серед яких науковці з Польщі, Болгарії та Російської Фередерації.

25.04.2016