США мають намір дислокувати в Східній Європі танкову бригаду.

Як повідомив головнокомандувач збройними силами США в Європі (EUCOM) генерал Філіп Брідлав, передислокація бригади почнеться в лютому 2017 року.

 

 

Як пояснив генерал Брідлав, оприлюднений у середу, 30 березня, план є реакцією Міністерства оборони США на стурбованість європейських союзників з НАТО агресивністю Росії, повідомляє видання Euractiv.

 

«Цей військовий план ще раз демонструє наш впевнений і збалансований підхід до підтримки наших союзників і партнерів з НАТО, стурбованих агресивним курсом Росії в Східній Європі і в інших регіонах», – заявив Філіп Брідлав.

 

За словами американського генерала, окремі частини будуть дислоковані за ротацією з навчальною метою в різних країнах. Передбачається, що їх можуть прийняти країни, які безпосередньо межують з Росією – Литва, Латвія, Естонія і Польща, а також Румунія і Болгарія. Зазначається, що військова техніка буде також частково розташована в Німеччині, Бельгії та Нідерландах. Про точні місця дислокації Пентагон поки що не повідомляє.  

 

По завершенні передислокації до кінця 2017 року загальна чисельність військ США в Європі досягне трьох бригад. Плановане поповнення повинно складатися з 4200 військовослужбовців, 250 танків, а також гаубиць, бойової техніки і 1700 додаткових транспортних засобів. Особовий склад в обсязі однієї бригади буде змінюватися кожні дев'ять місяців. 

31.03.2016