Гройсман зареєстрував проект під міністерську посаду для словака Міклоша.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман зареєстрував законопроект, котрий дозволить запросити на посаду міністра фінансів громадянина іншої держави без входження в українське громадянство.

 

Проект закону "щодо залучення до складу уряду антикризових менеджерів у сфері фінансів" зареєстровано за номером 4333.

 

Документ передбачає можливість запрошення на період до 1 травня 2017 року на посаду міністра фінансів України іноземця із числа колишніх глав, членів урядів іноземних держав.

 

"Легіонер" мусить володіти державною мовою або розуміти її в обсязі, достатньому для виконання службових обов'язків. При цім спеціальна перевірка стосовно такої особи при призначенні на посаду міністра не проводитиметься. Законопроектом передбачається, що іноземний громадянин може перебувати на посаді міністра фінансів України строком до одного року.

 

"Якщо протягом одного року такий іноземець не набуде громадянства України, він підлягатиме звільненню з посади міністра. У разі ж набуття ним протягом одного року з дня призначення на посаду міністра громадянства України він продовжуватиме здійснювати повноваження міністра до припинення його повноважень у встановленому законом порядку", – ідеться у пояснювальній записці до проекту.

 

Минулого тижня претендент на посаду прем'єр-міністра Володимир Гройсман заявив про прагнення запросити в уряд Івана Міклоша – політика-реформатора зі Словаччини, що очолював тамтешні міністерства економіки та фінансів у 1998-2012 роках із незначними перервами.

 

30.03.2016