У справі про вбивство адвоката спецназівців РФ затримали другого підозрюваного.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про затримання другого підозрюваного у справі про викрадення та вбивство адвоката Юрія Грабовського.

 

Саме цей підозрюваний, за словами Матіоса, й вказав на місце поховання адвоката російських спецназівців Александрова та Єрофєєва, повідомила аґенція УНІАН.

 

"У процесі проведення інтенсивних слідчих та оперативно-технічних засобів отримані були покази особи, до вчорашнього дня про існування якої ми не знали. Ця друга особа була затримана в Одеській області, і в процесі слідчих дій були отримані дані від цієї особи про місце, обставини вбивства адвоката Грабовського", – поінформував Матіос.

 

Тіло адвоката виявили неподалік від Жашкова Черкаської області. "Невелика група представників "Альфи", військової прокуратури та оперативних співробітників СБУ виїхала, та, починаючи з 19:00 до 4-ї ранку, ми шукали місце захоронення і місце вбивства адвоката Грабовського. О 4-й годині, відразу після місця, вказаного затриманим (другим підозрюваним у вбивстві адвоката) в лісі, точніше, в закинутому колишньому колгоспному садку за 27 кілометрів від міста Жашкова, при розкопуванні наштовхнулися на тіло загиблого адвоката Грабовського", – повідомив військовий прокурор.

 

За словами Матіоса, адвокат загинув насильницькою смертю "з дострілюванням із вогнепальної зброї".

 

На місці вбивства виявили одяг виконавців та інші речові докази. Там же злочинці поділили майно. "Розподілено виділені на це грошові кошти, і здійснено все для створення алібі для себе і видимості виїзду захисника російських спецназівців за межі України з інтенсивним відображенням його нібито перебування за межами України, в Єгипті, і створення подальших "меседжів" про те, що він не може повернутися в Україну внаслідок його переслідування та погроз", – доповів Матіос.

 

Юрій Грабовський зник іще 5 березня. 9 березня Грабовський "замельдувався" у мережі Facebook із єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх. "Вибачте, що підвів вас, мої друзі! Довелося виїхати із України, не з власної волі. Зате я у безпеці", – йшлося у нотатці.

 

21 березня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив на брифінгу, що особу, котра від імені Грабовського робила нотатку у Facebook, заарештовано. За словами прокурора, 5 березня адвокат у приватних справах перебував в Одесі, і мав там кілька зустрічей. Не розкриті Матіосом особи силою спровадили Грабовського до Києва і пограбували його.

 

 

25.03.2016