Адвоката російських спецназівців знайшли вбитим.

Адвоката Юрій Грабовського, що захищав російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєєва, знайшли мертвим із ознаками вбивства.

 

Про це йдеться у інформації від Національної асоціації адвокатів України у Facebook.

 

"Підозрюваних у цьому злочині затримано, і ми сподіваємося, що всі причетні до вбивства нашого колеги будуть покарані", – йдеться у повідомленні за підписом голови НААУ Лідії Ізовітової.

 

Юрій Грабовський зник іще 5 березня. Невдовзі після щезнення адвоката одеська поліція оголосила його в розшук.

 

9 березня Грабовський "замельдувався" у мережі Facebook із єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх. "Вибачте, що підвів вас, мої друзі! Довелося виїхати із України, не з власної волі. Зате я у безпеці", – йшлося у нотатці.

 

Партнер Грабовського у справі російських спецназівців Оксана Соколовська висловила сумнів у достовірності цієї нотатки. За її словами, така поведінка не відповідає стилю Юрія.

 

21 березня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив на брифінгу, що особу, котра від імені Грабовського робила нотатку у Facebook, заарештовано. За словами прокурора, 5 березня адвокат у приватних справах перебував в Одесі, і мав там кілька зустрічей. Не розкриті Матіосом особи силою спровадили Грабовського до Києва і пограбували його. Зловмисник, що "відпочивав" у Єгипті, ще 5 березня скористався банківською карткою адвоката для зняття коштів.

 

“Ми можемо говорити про заздалегідь сплановану ситуацію, коли Грабовський виїхав в Одесу добровільно, де зник. Віднайдено його громадянський і закордонний паспорти, тому не можна говорити, що він виїхав за кордон. Ми сподіваємось на те, що він живий”, – заявляв Матіос 21 березня.

 

25.03.2016