Папа Римський Франціск міцно утримує статус найпопулярнішої персони у світі.

Про це свідчать соціологічні дослідження, проведені WIN Gallup International у багатьох країнах світу.

 

 

Згідно з результатами дослідження, оприлюдненими у четвер, 24 березня, до Франціска добре ставляться 54 відсотки респондентів, причому 24 відсотки – «дуже добре» і 30% – «радше добре». Негативно до чинного Понтифіка ставиться лише 12 відсотків респондентів, а ще 34% опитаних не змогли оцінити своє ставлення до нього.

 

Найбільшою популярністю Франціск послуговується, звісно, серед католиків, 85% котрих відгукуються про нього позитивно. Також його дуже шанують прихильники юдаїзму, 65% вірних Церкви Авраама добре ставляться до глави Католицької Церкви.

 

Також Папа Франциск знаходить позитивний відгук у серцях більшої ніж половини протестантів (53%). Схоже число його шанувальників також серед атеїстів і агностиків(51%).

 

У православному світі Папу Римського шанує трохи менше половини респондентів – 49%. Серед індуїстів позитивно ставляться до Понтифіка 43%, серед буддистів – 33%, серед мусульман – 28%.

 

Щодо географічного розподілу симпатій, то найбільшою популярністю Франциск користується у мешканців Латинської і Північної Америки (77%). Трохи менше його шанувальників у Північній Америці (63%) і Європейській Унії (62%).

 

Найвищий рейтинг – 93% – Папа Римський отримав у мешканців Філіппін, а найнижчий – в Тунісі, Туреччині та Алжирі.

 

В Україні позитивно ставляться до Франціска 57% громадян, а негативно – 7%. У Росії це співвідношення – 46% проти 9%.

 

Телефонне опитування проводилося в 64 країнах з вересня до грудня 2015 року. Загалом було опитано 63.272 особи (приблизно по тисячі осіб у кожній країні)

24.03.2016