Дональд Трамп висловився за скорочення участі США в НАТО.

В інтерв’ю газеті The Washington Post претендент на номінацію кандидата від Республіканської партії на виборах президента США також відстоював ідею зменшення участі США в допомозі України, яка протистоїть російській агресії.

 

 

«Ми, звичайно, більше не можемо собі цього дозволити. НАТО вартує нам цілого статку. Так, ми захищаємо Європу за допомогою НАТО, але ми витрачаємо на це багато грошей», – сказав він на зустрічі з редакторами газети.

 

Трамп також поставив під сумнів роль США в конфлікті навколо України. «Україна – країна, яка означає для нас значно менше, ніж для інших держав НАТО. Але вони нічого не роблять. І я питаю: Чому Німеччина разом з НАТО не займається Україною? Чому інші держави нічого не роблять? Чому саме ми завжди ті, хто, можливо, веде третю світову війну з Росією?», – зазначив республіканський політик.

 

Дональд Трамп також розкритикував ООН, заявивши, що ця організація «не є другом демократії, свободи, США або Ізраїлю». Він висловив думку, що нав'язаний ООН договір між ворогуючими між собою Ізраїлем і палестинцями став би «катастрофою».

 

Нагадаємо, що США минулого року взяли на себе 72 відсотки від всіх оборонних витрат Північноатлантичного Альянсу. Білий дім вже неодноразово закликали інші країни-члени НАТО збільшити свої витрати на військові потреби.

22.03.2016